به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسن زدا با بیان اینکه پرداخت مستمری به بازماندگان بیمهشدگان تأمیناجتماعی براساس ماده 80 قانون تأمیناجتماعی انجام میشود، گفت: براساس این قانون، پرداخت مستمری به بازماندگان، نیازمند 2 شرط توأمان است؛ اول اینکه فرد متوفی در 10 سال منتهی به فوت حداقل یکسال سابقه پرداخت حقبیمه داشته باشد و شرط دوم اینکه در یکسال منتهی به فوت 90 روز سابقه پرداخت حقبیمه داشته باشد. مستمری پرداختی به این دسته از بازماندگان متناسب با دستمزد مبنای کسر حقبیمه است و در هرحال کمتر از حداقل حقوق ماهانه قانون کار نیز نخواهد بود.
وی ادامه داد: براساس مصوبات قبلی مجلس شورایاسلامی بازماندگان افراد فاقد این دو شرط درصورت دارا بودن حداقل 10 سال سابقه پرداخت حقبیمه از مستمری برخوردار میشوند و با مصوبه اخیر، افراد دارای کمتر از 10 سال سابقه پرداخت حقبیمه نیز متناسب با سنوات بیمهپردازی از مستمری بازماندگان بهرهمند میشوند.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمیناجتماعی در ادامه با بیان اینکه این مصوبه هنوز به تأمیناجتماعی ابلاغ نشده است، اظهار داشت: اجرای مصوبه از سوی تأمیناجتماعی پس از ابلاغ و تأمین بار مالی آن انجام میشود.
زدا با یادآوری اینکه براساس مصوبه مجلس شورایاسلامی محل تأمین اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای این قانون افزایش یک در دههزارم حقالثبت اموال غیرمنقول در دفاتر اسناد رسمی است، ادامه داد: سازمان ثبت اسناد نیز باید با ابلاغ این قانون به دفاتر اسناد رسمی و واریز مبلغ تعیین شده منابع مالی اجرای این قانون را فراهم کند و سازمان تأمیناجتماعی براساس مبلغی که از این طریق دریافت میکند نسبت به برقراری مستمری اقدام خواهد کرد.
وی پیشنهاددهنده محل تأمین اعتبار این طرح را کمیسیون اجتماعی مجلس شورایاسلامی اعلام کرد و گفت: ما اطلاعی از میزان منابع دریافتی از محل یکدر دههزارم حقالثبت اموال غیرمنقول نداریم اما در هر حال پس از جذب منابع از محل مقرر در قانون نسبت به پرداخت مستمری اقدام خواهیم کرد.
زدا با تأکید بر اینکه سازمان تأمیناجتماعی براساس مواد 26 و 29 قانون برنامه پنجم توسعه، نمیتواند بدون تأمین بارمالی خدمات جدیدی ارائه کند، گفت: شورای نگهبان نیز به همین دلیل به این مصوبه ایراد گرفته بود و سازمان تأمیناجتماعی متناسب با میزان وصول درآمد از محل در نظر گرفته شده میتواند به مشمولان این قانون مستمری پرداخت کند.
نظر شما